Η Γαλλία αναζητά Έλληνες γιατρούς και οδοντιάτρους για μόνιμη απασχόληση αορίστου χρόνου

Καταχώρηση 2016/06/14

Θέσεις εργασίας ιατρών, οδοντιάτρων και φυσιοθεραπευτών στη Γαλλία

 

 Το να εργαστεί Έλληνας γιατρός στο εξωτερικό ήταν πολύ σπουδαίο πριν από 3-4 δεκαετίες όταν πολλοί αναγκάζονταν να «ξενιτευτούν» προκειμένου να αποκτήσουν επιστημονικές εμπειρίες που δεν ήταν δυνατόν να παρασχεθούν στην Ελλάδα λόγω του μικρού αριθμού ιατρών που επιτρεπόταν να εξειδικευθεί και να μετεκπαιδευθεί.

Χάρη στην Ενωμένη Ευρώπη όπου η επαγγελματική κινητικότητα κοινοτικών υπηκόων είναι ελεύθερη και σε πολλές περιπτώσεις ελκυστική, το medlab.blogspot.gr και τα iatrikanea.gr σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων στελεχών hrstrategy.gr, αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης ιατρών σε χώρες της Ευρώπης, θέλοντας να προσφέρουν στους αναγνώστες τους διεξόδους οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μία λαμπρή καριέρα, ξεκινώντας από την Γαλλία.

 

Γιατί Γαλλία;

 

Γιατί όμως Γαλλία; Κατ’ αρχή πολλοί είναι οι δεσμοί με μία χώρα της Βόρειας Ευρώπης πολύ πιο ήπια στη γεωγραφία της σε σχέση με τις τραχύτερες κλιματικά Σκανδιναυικές, ή τις Γερμανικές μαζί με την Αυστρία, με πολύ φιλόξενους και φιλικά διακείμενους πολίτες, θεωρείται δικαίως ότι η επαναστατική και ατίθαση κουλτούρα της είναι πολύ πλησιέστερη σε εκείνη των εξαιρετικά ατίθασων (καμιά φορά μάλιστα απείθαρχων) Ελλήνων.

Κατά δεύτερον, ο κεντρικός σχεδιασμός της Γαλλικής πολιτικής υγείας κατέδειξε ότι λόγω αφενός της γήρανσης του πληθυσμού και αφετέρου της εκδήλωσης νοσηρότητας, θα υπάρξει κατά τα επόμενα χρόνια η ανάγκη να προστεθεί ένα 10% ακόμα στο σύνολο του πληθυσμού των Γάλλων γιατρών οι οποίοι σήμερα ανέρχονται σε 220.000, άρα χρειάζονται περίπου 22.000 γιατρούς για μόνιμη και πλήρη απασχόληση σε όλη την Γαλλική επικράτεια.

Κατά τρίτον, οι Έλληνες ιατροί απολαμβάνουν του σεβασμού στις περισσότερες βόρειες όσο και μεσογειακές χώρες, καθώς έχει γίνει γνωστό πως και η εκπαίδευσή τους όσο και η ατομική τους κουλτούρα ως επιστημόνων τους καθιστά διακριτούς έναντι επιστημόνων από πολλές άλλες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των αγγλοσαξονικών Βρετανίας και Γερμανίας, οι οποίες καίτοι οικονομικές υπερ-δυνάμεις, δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ανταγωνιστούν σε επιστημονική επάρκεια τους απογόνους του Ιπποκράτη. Διαπιστώσαμε λοιπόν και μείναμε εντυπωσιασμένοι το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες ιατροί προτιμώνται εκ των προτέρων για την καταγωγή και κατά συνέπεια το επιστημονικό τους κύρος και γι΄ αυτό το λόγο συνεργαστήκαμε με Γαλλικές δομές υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, οίκους αποκατάστασης και άλλες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας), προσφέροντας στο ελληνικό επιστημονικό κοινό 500 θέσεις εργασίας οι οποίες ζητούν κάλυψη για μόνιμη και πλήρη απασχόληση.

 

Τι προσφέρεται από τα Γαλλικά νοσοκομεία

 

Προκειμένου αυτές οι θέσεις να καταληφθούν, τα Γαλλικά νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας υπόσχονται όχι μόνο μόνιμη αλλά και διακεκριμένη απασχόληση σε έλληνες ιατρούς, προσφέροντας ένα πλαίσιο κινήτρων ως ανταμοιβή και ικανοποίηση για όσους δεχθούν να ενταχθούν στο Γαλλικό σύστημα υγείας.

Προσφέρονται λοιπόν:

- μισθοί από 5 έως και 18.000 ευρώ μηνιαίως αναλόγως ειδικότητας και εμπειρίας

- 5 πλήρεις εβδομάδες διακοπών με κανονική λήψη μισθού

- ευέλικτο ωράριο εργασίας στις περισσότερες των περιπτώσεων

- σε πολλές περιπτώσεις η εργασία δεν θα διεξάγεται σε βάρδιες, ούτε καν Σαββατοκύριακα τα οποία θα είναι ελεύθερα για ανάπαυση

- εύρεση αρχικού καταλύματος υποδοχής, προκειμένου από το αεροδρόμιο να βρεθείς κατευθείαν σε ένα φιλόξενο σπίτι χωρίς το άγχος της αναζήτησης στέγης

- υποστήριξη στα μέλη της οικογένειας του ιατρού που θα ήθελαν να τον/την συνοδεύσουν ή και να μείνουν μόνιμα μαζί του/της με χρηστικές πληροφορίες και άλλες συμβουλές προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή τους από την πρώτη μέρα

- ασφάλιση υγείας

- ασφάλιση εργασίας και φυσικά πλήρης και αυτόματη αναγνώριση των ενσήμων από το ελληνικό και άλλα ευρωπαϊκά κράτη

 

Ποιες ειδικότητες ζητούνται

 

Η απάντησή μας θα είναι σύντομη όσο και περιεκτική: όλες! Μέσα στις 500 αυτές θέσεις, εξασφαλίσαμε όλες τις ειδικότητες ιατρών και οδοντιάτρων οι οποίες προσφέρονται σε Έλληνες επιστήμονες, δεν προσφέρονται όμως σε όλες τις πόλεις και περιοχές όλες οι ειδικότητες, ενώ τα νοσηλευτικά ιδρύματα που τις ζητούν είναι διαφόρων ειδικεύσεων και μεγεθών αλλά και σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.

 

 

 

Ποια είναι τα προαπαιτούμενα για εργασία στη Γαλλία

 

Όσα και στην Ελλάδα, με την προσθήκη ενός πιστοποιητικού ή μη πιστοποιηθείσας γνώσης Γαλλικής γλώσσας επιπέδου Β2. Όσον αφορά στην προϋπηρεσία, όσο αυτή είναι μεγαλύτερη, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να καταληφθεί μία θέση σε μεγάλο νοσοκομείο με μεγάλο μηνιαίο μισθό και έξτρα παροχές.

 

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της ενάσκησης ιατρικού επαγγέλματος στη Γαλλία

 

Το γαλλικό σύστημα υγείας είναι μικτό, επιτρέποντας την παράλληλη άσκηση ιδιωτικής όσο και δημόσιας ιατρικής. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους καλύπτεται από το Γαλλικό δημόσιο με ένα ευέλικτο σύστημα όπου ο ασθενής που παραπέμπεται κατόπιν αρχικής ιατρικής διάγνωσης, γνωρίζει ότι θα του καλυφθεί ποσοστό τουλάχιστον του 70% των εξόδων, με την απλή επίδειξη στον ιατρό μίας κάρτας υγείας. Για μερικές ειδικότητες όπως του γυναικολόγου δεν απαιτείται καν παραπεμπτικό ενώ για μερικές ιατρικές πράξεις όπως αυτές του πλαστικού χειρουργού ή του ορθοδοντικού ενδεχομένως το κόστος να μην καλύπτεται από δημοσίους φορείς, όμως υπάρχει επαρκής πληροφόρηση του ασθενούς εκ των προτέρων ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση ή οι παρεξηγήσεις, ενώ οι ιδιαιτέρως διαδεδομένες ιδιωτικές ασφαλίσεις συνεισφέρουν σχεδόν το υπόλοιπο του συνόλου της νοσηλείας / περίθαλψης / ιδιωτικής εξέτασης, διευκολύνοντας την άσκηση του έργου της ιατρικής.

 

Σε ποιες γεωγραφικές περιοχές είναι πιθανή η απασχόληση Ελλήνων

 

Θα λέγαμε γενικά σε όλη τη Γαλλία, ιδίως την κεντρική, κατά προτίμηση αποφεύγοντας 4 περιοχές όπου σημειώνεται ήδη συνωστισμός Γάλλων ιατρών και αυτές είναι οι 3 μητροπολιτικοί δήμοι του Παρισιού, της Λυόν, και του Μπορντώ καθώς και οι τουριστικές περιοχές της νότιας ακτογραμμής της χώρας. Προτρέπουμε λοιπόν να αποφύγετε αυτές τις περιοχές καθώς θα βρείτε εξαιρετικά ελκυστικές θέσεις σε όλες τις άλλες, αλλά θα έχετε και ευκαιρία να ζήσετε πληρώνοντας χαμηλότερα ενοίκια καθώς και λοιπά κόστη διαβίωσης.

Και μην ξεχνάτε για παράδειγμα για τα παιδιά σας που θα θέλουν να σπουδάσουν ή για εσάς που θα θέλετε να ψωνίσετε, ότι μια διαδρομή με τα υπερσύγχρονα γαλλικά τραίνα από και προς το σπίτι σας, από άποψης χρόνου που δαπανάται είναι αντίστοιχη με μία διαδρομή από τα προάστια της Αθήνας προς το κέντρο, ενώ χιλιομετρικά όσο η απόσταση της Λάρισας από την Καλαμάτα!

  

Τι σας προσφέρουμε εμείς;

 

Εμείς μπορούμε να υποδεχθούμε το βιογραφικό σας σημείωμα, να το αξιολογήσουμε και εν συνεχεία να σας φέρουμε σε επαφή μέσω skype με Γαλλικές δομές υγείας όπου να δώσετε την πρώτη σας συνέντευξη κατά την οποία θα σας απαντηθούν και απορίες σας.

Τα iatrikanea.gr σε συνεργασία με την hrstrategy.gr βρίσκονται στη διάθεσή σας 365 μέρες το χρόνο μιλώντας ελληνικά, να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας μέσω email, τηλεφώνου ή και από κοντά, ξεχωρίζοντάς σας άμεσα από το πλήθος των ιατρών που στέλνει «ανώνυμα» το βιογραφικό του σε μια ξένη χώρα. Εμείς λοιπόν σας αντιμετωπίζουμε ως «επώνυμους» και διακεκριμένους, βρισκόμενοι στο πλευρό σας διαρκώς. Μπορείτε να μας στείλετε άμεσα το βιογραφικό σας σημείωμα κατά προτίμηση στα γαλλικά, ειδάλλως στα αγγλικά ή να απευθύνετε ερωτήματα στο email μας και ένας συνάδελφος μέλος της επιστημονικής μας ομάδας θα σας απαντήσει γραπτώς και υπεύθυνα. Επίσης διοργανώνουμε τακτικά επιστημονικές συναντήσεις στο Χαλάνδρι όσο και άλλες περιοχές της Αθήνας μέσω των οποίων ενημερώνεστε υπεύθυνα για τις ευκαιρίες απασχόλησης που σας παρέχουμε. Διευκρινίζουμε ότι για τις υπηρεσίες μας ΔΕΝ ζητούμε αμοιβές οποιασδήποτε μορφής από τους ιατρούς και οδοντιάτρους (είτε ως προκαταβολή είτε ως εξόφληση), καθώς οι αμοιβές μας καταβάλλονται εξ' ολοκλήρου από τα Γαλλικά νοσοκομεία.

 

 

Λοιπές υπηρεσίες μας

Η αναζήτηση ευκαιριών για Έλληνες επιστήμονες δεν περιορίζεται στη Γαλλία. Προσφέρουμε επίσης θέσεις εργασίας για ιατρούς στην Ιρλανδία, για νοσηλευτές στην Ιρλανδία και την Αγγλία, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες μας για την Αυστραλία, τη Γερμανία και άλλες χώρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HRStrategy company on FacebookHRStrategy company on Facebook

 Hrstrategy Human Resources Facebook 

  

 HRStrategy company on TwitterHRStrategy company on Twitter

 Hrstrategy Human Resources Twitter

 

 

 

 

HRStrategy company on LinkedinHRStrategy company on Linkedin

Hrstrategy Human Resources Linkedin

 

© 2020 Hrstrategy Human Resources, All rights reserved

Member of the Global Executive Search Network

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?

UA-131765527-1