Εργασία στην Αυστρία

Καταχώρηση 2019/10/04

Οδηγίες για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος στην Αυστρία

Αν μόλις ήρθες στην Αυστρία, με ή χωρίς πτυχίο, με ή χωρίς προϋπηρεσία, τότε θα είχε ενδιαφέρον να επισκεφτείς την υπηρεσία:

http://www.migrant.at/

Στην υπηρεσία αυτή θα σε κατατοπίσουν αρχικά για το τι μπορείς να κάνεις στην Αυστρία, ανάλογα με τις γνώσεις, την εκπαίδευση και την προϋπηρεσία σου. Με λίγα λόγια, μάζεψε ό,τι έχεις και δεν έχεις από χαρτούρα που αποδεικνύει τα παραπάνω και κανόνισε να ενημερωθείς άμεσα για το ποιο θα ήταν το κατάλληλο πρώτο βήμα για την περίπτωσή σου!

 

AMS

 

Το κύριο αρμόδιο γραφείο για την αναζήτηση εργασίας στην Αυστρία είναι το AMS (Arbeitsmarktservice Österreich), που είναι το κρατικό γραφείο εύρεσης εργασίας (ένας ΟΑΕΔ, ας πούμε). Θα το βρεις  στην σελίδα http://www.ams.at/english.html

Στον παρακάτω σύνδεσμο παρατίθενται όλα τα κατά τόπους γραφεία του AMS. Το κάθε παράρτημα είναι αρμόδιο για συγκεκριμένες περιοχές (Bezirke) της Βιέννης, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του ενδιαφερομένου:  Geschäftsstellen AMS

Με την εγγραφή του στο AMS ο αιτών εργασία λαμβάνει ενημέρωση από την Υπηρεσία για τις διαθέσιμες προς πλήρωση θέσεις εργασίας, ενώ η αγγελία του μπορεί να δημοσιευτεί στον διαδικτυακό τόπο eJobRoom.

 

Φοιτητές

 

Για φοιτητές είναι προτιμότερο να ψάξει κανείς μέσω του Internet σε μια από τις πολυάριθμες σελίδες. Η μεγαλύτερη, που απευθύνεται ειδικά σε φοιτητές, είναι η σελίδα των Αντιπροσώπων των Φοιτητών του Πανεπιστήμιο Βιέννης (ÖH), http://www.jobwohnen.at/, οπού μπορεί κανείς να βρει και χώρο διαμονής και εργασία. Άλλοι σύνδεσμοι είναι:

http://www.unijobs.at/data/index.php

http://www.studentjobs.at/

 

Απόφoιτοι

 

Τα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν Συνδέσμους Αποφοίτων, οι οποίοι βοηθούν τους απόφοιτους των σχολών τους στην εύρεση εργασίας. Η μεγαλύτερες σελίδες είναι αυτές του Πολυτεχνείου Βιέννης (www.tualumni.at/) και του Πανεπιστημίου της Βιέννης (http://www.uniport.at), αλλά και τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια διαθέτουν τέτοιους συνδέσμους.

 

Arbeiterkammer (Σύλλογος Εργαζομένων Αυστρίας)

 

Σε περίπτωση προβλημάτων στον εργασιακό σας χώρο ή για να ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας απευθυνθείτε στο Σύλλογο Εργαζομένων Αυστρίας (Arbeiterkammer).  Στην ακόλουθη σελίδα θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες: www.arbeiterkammer.at

Μια άλλη ενδιαφέρουσα σελίδα που ίσως σας φανεί χρήσιμη: www.help.gv.at

 

 

 

 

 Δείτε αγγελίες μας πατώντας εδώ ή επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας εδώ

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?

UA-131765527-1