Millions of new strategies invented each year worldwide, only a few thousands survive: those implemented by the right persons!

 

 

 

Find the job that suits you needs among a big variety of job specialties we offer every day.

Our clients are seeking for you!

 

Looking forward to meet your career opportunity? We are delighted to receive your detailed CV at cv@hrstrategy.gr

Find also job announcements by subscribing to our company's social media (bottom of page)

 

Η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα βοηθούσε στην μείωση της ανεργίας  

Δημήτρης Ευθυμιάδης, εταιρία EMPTIES, Θεσσαλονίκη

 

Η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα βοηθούσε στην μείωση της ανεργίας και θα δημιουργούσε ευτυχισμένους ανθρώπους .

 

Ξεκινώ από το δεύτερο με το παράδειγμα της Δανίας όπου έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακινήσεων υπαλλήλων από δουλειά σε δουλειά και αλλαγή επαγγελμάτων σε μια καριέρα.

 

Ο εργαζόμενος βρίσκει αυτό που πραγματικά του ταιριάζει αλλάζοντας πολλές δουλειές αντίστοιχα ωφελείται και η επιχείρηση έχοντας κατασταλάξει στα κατάλληλα ευτυχισμένα άτομα που βρίσκονται στην κατάλληλη δουλειά.

 

Πάμε στο πρώτο τώρα που είναι το πιο δύσκολο:

 

Επιχείρημα Νο1 : Στην σημερινή εργατική νομοθεσία στην Ελλάδα ενώ επιτρέπεται η αύξηση μισθού απαγορεύεται η μείωση μισθοί αν αυτή δεν συνοδεύεται από την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου (εννοείται πως 9 στις 10 περιπτώσεις φυσικά δεν συμφωνεί ο εργαζόμενος ) άρα εδώ υπάρχει αντικίνητρο στις αυξήσεις μιας και οι αυξήσεις μισθών είναι δρόμος δίχως γυρισμό έτσι η εργοδοσία δεν θέλει να κάνει αυξήσεις μην γνωρίζοντας στο ασταθές αυτό περιβάλλον αν θα μπορεί πάντα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

 

Επιχείρημα Νο2 : Όταν θα μπορούν ελεύθερα να γίνονται απολύσεις αυτό θα είναι ευλογία όταν ξέρουμε βάσει λογικής πως στόχος όλων εργοδοσίας και εργαζόμενων είναι τελικά οι θέσεις να αυξάνονται.

Οι απολύσεις λοιπόν τι είναι ; είναι προσωρινές διορθωτικές ενέργειες της διοίκησης ώστε να ΑΥΞΗΘΟΥΝ κάποια στιγμή ορθολογικά (δηλαδή να είναι βιώσιμες) οι θέσεις εργασίας.

 

Αυτό ποιος το ξέρει καλά; μα η διοίκηση του οργανισμού και όχι το κράτος με τις γενικές του "προσταγές" .

Αυτό (μην κάνεις απολύσεις) κύριε κράτος δεν μπορείς να το πεις εσύ αλλά θα το κρίνει ο οργανισμός σύμφωνα με τις ανάγκες του: αλλού λοιπόν δεν θα γίνει καμία και αλλού πρέπει να γίνουν στο 100% του προσωπικού.

 

Πρακτικά τι θα γίνει; πχ λέει η κυβέρνηση : "σου δίνω δάνειο κορονοϊού άλλα μην απολύσεις για 2 χρόνια".

Θα πάρουν οι επιχειρήσεις τα δάνεια για να σωθούν και όσες δεν θα τα καταφέρουν να κρατηθούν θα αρχίσουν τα παρατράγουδα, δηλαδή νέα γενιά κόκκινων δανείων, δεν θα τα επιστρέψουν τα δάνεια που πήραν και φυσικά θα έχουν προβλήματα με τους εργαζόμενους.

 

Επιχείρημα 3 : απελευθερώνοντας τις απολύσεις ενθαρρύνονται οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν μιας και θα μπορούν εύκολα να κάνουν την "διορθωτική κίνηση " της απόλυσης, επίσης σε ένα ευέλικτο περιβάλλον θα ενθαρρύνεται η ίδρυση και νέων επιχειρήσεων άρα νέες θέσεις εργασίας και φόροι για το κράτος.

 

Δημήτριος Ευθυμιάδης

Ιδιοκτήτης διευθυντής της εταιρίας ανακύκλωσης toner  και  ειδών πληροφορικής

 www.empties.gr      www.toner-melania.gr